Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde kullandığı malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunu ölçmek amacıyla kurduğu ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ bugüne kadar 11 bin 626 deney ve 125 dizayn çalışmasına imza attı. Laboratuvarla birlikte, alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ 11 bin 626 deney ve 125 dizayn çalışmasına imza atarak hem kurumun yaptığı faaliyetlere hem de kurum dışı taleplere cevap verdi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından kullanılan her türlü asfalt, beton, parke, toprak ve PMT malzemelerinin kalite testini gerçekleştirebilen laboratuvar, teknik şartnameye uygun iş üretilmesini sağlayarak, çalışmaların önünü açtı. Kurum dışından gelen taleplere de cevap veren labaratuvar sayesinde, imalatların daha kaliteli ve uzun ömürlü olması sağlandı.
Hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Efirli Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdüren laboratuvarda, 8958 adet kurum dışı, 2668 adet kurum içi olmak üzere toplam 11626 adet deney çalışması gerçekleşti. 125 adet dizayn çalışması tamamlanıp, raporlandı.
Laboratuvar sayesinde altyapı ve üst yapı işlerinde kullanılan malzemelerin teknik özelliklerini ve kalitelerini bilimsel olarak ölçmek mümkün olurken, termoplastik malzemeler kontrollü, güvenli ve kaliteli malzemelerden seçilebildi. Bütün alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.
Tesis, Agrega, bitüm, asfalt ve beton olmak üzere 4 ana bölümden oluşturuldu. Bu bölümlerde yaklaşık 150 farklı konuda deney yapılabiliyor. Laboratuvar, demirden, çimentoya, betondan plastik ürünlere, taştan asfalta kadar birçok malzemeyi test edebiliyor. Yapı Malzemeleri Laboratuvarı sahip olduğu deney kapasitesiyle bölgedeki en kapsamlı deney laboratuvarından biri olarak gösteriliyor.