Fatsa İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) ekipleri Meme Kanseri Farkındalık Haftası nedeniyle kamu kurumlarından bilgilendirmelerde bulunuyor. Fatsa Belediyesi’nde İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü koordinesinde personellere yönelik eğitim veren KETEM ekipleri kanserde erken teşhisin, toplum sağlığı açısından ve hastaların tedavi maliyetlerini azaltmak, yaşam kalitelerini artırmak açısından büyük önem taşıdığını ifade ettiler.

KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) Uzman Dr. Ali Çoban etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada toplumda en sık görülen üç kanser türü olan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri için taramalar yapıldığını BELİRTEREK, “Kanser, bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında ölümle sonuçlanan hastalıklar arasında ikinci sıradadır. Erken tarama ile hastaların yaşam kalitelerini artırabiliriz.” dedi.

Ekipte bulunan ve 30 yıldır hemşire olarak çalıştığını ifade eden Gülsüm Kitaplı ise, “Bu hastalık benim hayatımda çok önemli, çünkü annemi ve kız kardeşimi bu hastalık yüzünden kaybettim. Onlar erken teşhis edilemedi. Benim yaşadıklarımı başka insanlar yaşamasın istiyorum. Erken teşhisle hayata tutunabiliriz” diye konuştu.

KETEM etkinliğinin yanı sıra Organ Bağışı Biriminden Derya Ergül’de organ bağışının önemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Türkiye’de yaklaşık 30 bin hastanın organ bağışı beklediğini ifade eden Ergül, “Yeterli bağış olmadığı için organ bağışı bekleyen hastalar hayatını kaybetmektedir.” dedi.