“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU YENİDEN DÜZENLENMELİ”

Memur- Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen üyeleri alanlara çıkarak, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eğitim çalışanlarının tamamını memnun edecek şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.

Eğitim Bir Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk Ordu’nun ve Türkiye’nin en büyük etkili ve yetkili sendikası olarak yetkiyi aldıktan sonra, “doktorluğun, mühendisliğin bir meslek kanunu varsa, Öğretmenliğin de bir meslek kanunu olmalı” dediklerini hatırlatarak; şunları söyledi;

“Bunun için raporlarımızı hazırladık, basın açıklamamızı, eylemlerimizi yaptık. Ve mecliste meslek kanununun geçmesini hep beraber sağlamış olduk. Bu anlamda 2022’de meclisten geçen meslek kanununu önemsedik, önemli gördük fakat yeterli görmedik. Dedik ki bu meslek kanunu içinde mutlaka yıpranma payı olmalı dedik. Mutlaka teşvik sistemi olmalı, bu meslek kanunu içinde mutlaka eğitimciye, öğretmene, eğitim çalışanlarına şiddete karşı bir madde olsun dedik. Bu eksikliklerin, arazinin, öğretmenler odasının görüşleri alınarak dantel dantel işlenip, herkes tarafından kabullenecek bir meslek kanunu olması için hep beraber mücadelesini verdik.

Şimdi de diyoruz ki, bu ay meclisin önüne gelecek meslek kanunu içinde kimse mağdur olmasın. Bir kişinin bile mağdur olmasını kabul etmiyoruz. Bu anlamda eğitimde bütün ilçelerimizin, illerimizin yükünü çeken şube müdürlerimizin de hakkı verilsin. İlçe milli eğitim müdürlerimizin, eğitim denetmenlerimizin, uzmanlarımızın da hakkı verilsin istiyoruz. Öğretmenlik kökeninden gelen bütün meslek çalışanlarımıza uzmanlık ve başöğretmenlik hakkı mutlaka verilsin istiyoruz.

Bugüne kadar isteklerimizin hepsini aldık, bu isteklerimizin de hep beraber alınacağına inanıyoruz.”