DOLAR 34,2293 0.12%
EURO 37,3203 0.29%
ALTIN 2.946,240,68
BITCOIN 23155122,85%
Ordu
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEMURUN SERVİSİNE OLSUN DOKUNMAYIN!

MEMURUN SERVİSİNE OLSUN DOKUNMAYIN!

ABONE OL
1 Ekim 2024 16:20
MEMURUN SERVİSİNE OLSUN DOKUNMAYIN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, tasarruf genelgesiyle kaldırılan servis hizmetlerinin beklenen etkiyi yaratmadığını, aksine zarar getirdiğini belirtti.

Zengin, geçtiğimiz mayıs ayında kamu harcamalarını azaltmak amacıyla çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde personel servislerinin sonlandırılmasına yönelik bir madde bulunduğunu hatırlattı. Kendisi, Türk Sağlık-Sen olarak bu kararın kamu bütçesine herhangi bir katkı sağlamayacağı ve hatta ek maliyet yaratacağını vurguladıklarını ifade etti.

Başkan Zengin, “Toplu sözleşmede hüküm bulunan konular hakkında idarenin vereceği tek taraflı iptal kararının toplu sözleşmenin özerkliğine darbe vurduğunu” belirtti. Ancak uyarılara rağmen uygulamanın devam ettiğini ve servis hizmetlerinin kaldırılmasının kamu çalışanlarında büyük mağduriyetlere yol açtığını dile getirdi. Özellikle büyükşehirlerdeki trafik yoğunluğunun arttığını da ekledi.

Zengin, “Alınan bu yanlış karar nedeniyle kamu çalışanlarının ulaşım maliyeti artmış, işe geliş gidişler adeta bir çileye dönüşmüştür” dedi. Kamu bütçesinde herhangi bir iyileşme beklenmediğini, aksine artan ulaşım maliyetleriyle beklenen faydanın sağlanamayacağını vurguladı.

Yetkililerden servis hizmetlerinin kaldırılmasına yönelik uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini talep eden Zengin, “Türk Sağlık-Sen olarak servis hizmetinin lüks değil, bir ihtiyaç olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz” dedi.

Kamu çalışanlarının haklarını korumak ve yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla yargıya başvurduklarını da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.