DOLAR 34,2284 0.11%
EURO 37,3190 0.28%
ALTIN 2.948,480,75
BITCOIN 23099982,62%
Ordu
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAŞKAN GÜLER MÜJDEYİ VERDİ

BAŞKAN GÜLER MÜJDEYİ VERDİ

ABONE OL
10 Ekim 2024 11:27
BAŞKAN GÜLER MÜJDEYİ VERDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 SICAK CAM STÜDYOSU ARTIK ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Sıcak Cam Stüdyosunun kapılarını öğrencilere açtığını duyurdu. Ordu Üniversitesi ile yapılan iş birliği sayesinde öğrenciler, stüdyoda eğitim alma fırsatı bulacak. Başkan Güler, “Aldıkları eğitimlerin ardından öğrencilerimizin eşsiz eserlerini sergileyip satın alma şansına sahip olacağız” dedi.

Ordu’da belediye ve üniversite iş birliğinin güzel örneklerinden biri daha hayata geçti. Başkan Güler ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Sıcak Cam Stüdyosunun öğrencilere açılmasını sağlayan bir protokole imza attı.

ÖĞRENCİLER UZMAN EĞİTMENLERDEN DERS ALACAK

İmzalanan protokol kapsamında, Seramik ve Cam Sanatları Atölyesi Öğrenci Eğitimi ve Ürün Tasarımı iş birliği ile üniversite öğrencileri, uzman eğitmenlerden eğitim alacak. Bu eğitimler sonucunda öğrenciler, kendi eserlerini üreterek sergileyip ekonomik kazanç elde etme imkanı bulacak.

BAŞKAN GÜLER: “GELİŞTİĞİMİZ EĞİTİM PROGRAMIYLA GELECEĞİN CAM SANATÇILARINI YETİŞTİRİYORUZ”

Protokolü değerlendiren Başkan Güler, üniversite ile iş birliğinin önemini vurguladı. Geleceğin cam sanatçılarını yetiştirmek istediklerinin altını çizen Güler, şunları söyledi: “Ordu Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyemiz arasında bir protokol daha imzaladık. Bu kapsamda, sıcak cam stüdyomuzda uzman cam sanatçısı eşliğinde çelik cam üfleme ve şekillendirme eğitimleri verilecek. Fırından çıkan sıcak cam, özel malzemelerle şekillendirilerek göz alıcı eserler haline getirilecek. Artık bu eserler, sadece cam sanatçılarının değil, eğitim alan öğrencilerin de imzasını taşıyacak. Belki de sergilerde bu eşsiz eserleri inceleme ve satın alma fırsatı bulacağız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.