DOLAR 35,2068 0.3%
EURO 36,7672 0.92%
ALTIN 2.968,331,32
BITCOIN 3344285-1,98%
Ordu

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rektör Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Ünye İİBF’de İncelemelerde Bulundu

Rektör Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Ünye İİBF’de İncelemelerde Bulundu

ABONE OL
3 Şubat 2017 20:30
Rektör Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi ve Ünye İİBF’de İncelemelerde Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesine eklenen derslik ve laboratuvarlar ile Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yemekhanesinde yapılan onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünde okuyan öğrencilerin kullanımı için 98 metrekareden oluşan alana 25 kişilik seyir sınıfı, 56 metrekarelik alana 44 kişilik derslik ve 50 metrekarelik alana 28 kişilik bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Oluşturulan seyir sınıfı ile öğrencilerin deniz haritaları ile tanıştırılması, bu haritalar üzerinde bulunan sembol ve kısaltmaların tanıtılması, deniz haritaları üzerinde yapılacak olan harita düzeltmelerinin yapılması ve bunların akabinde emniyetli sefer planlaması için rota çizimlerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır. Bilgisayar laboratuvarı ile hedeflenen amaç ise öğrencilerin emniyetli yükleme ve tahliye operasyonlarını planlayabilme yetenekleri kazanabilmeleri için, ilgili programları kullanarak gemi yükleme ve tahliye planları hazırlayabilme yeteneği kazanmalarına, bunun yanında bilgisayar destekli teknik resim çizimlerine yardımcı olmaktır.

Bununla birlikte Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesine ait Araştırma ve Uygulama Binasına Temel İşleme Teknolojisi, Enstrümantal Analiz ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı olmak üzere 3 adet laboratuvar daha eklendi. Temel İşleme Teknolojisi Laboratuvarında; balıkların temizlenmesi, işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ve duyusal analiz gibi uygulamalar yapılacaktır. Enstrümantal Analiz ve Mikrobiyoloji Laboratuvarlarında ise su ürünlerinin raf ömrünün artırılması; duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin değerlendirilmesi, su ürünlerinin kalitesinin ve güvenliğinin artırılması, besin değerinin ve kimyasal bileşiminin belirlenmesi, tüketiciye uygun sağlıklı su ürünlerinin formüle edilmesi gibi çalışmaların yapılması planlanmaktadır.

Sözleşmesi 20.07.2016 tarihinde imzalanan “2016 Yılı Ünye-Fatsa Büyük Onarım İşi”ne ait çalışmalar kapsamında Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, yemekhanenin duvarları kırılıp atıl halde bulunan alanlar kullanıma açılarak daha büyük bir alan ortaya çıkarıldı. Yemekhanenin eskiyen pencere ve kapılarının tümü ısı yalıtımlı alüminyumla değiştirilip tabanın tümüne yeni seramik döşendi. Duvarların alçı sıva ve boya işleri yapıldı. Ayrıca mekanik tesisat ve elektrik tesisatı yenilenerek kalorifer petekleri değiştirildi, yeni aydınlatma ve asma tavan yapıldı. Yapılan bu çalışmalarla eski yemekhane daha ferah ve geniş hale getirilip 2 bin 600 öğrencinin ihtiyacına cevap verecek niteliğe kavuşturuldu.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Bahar Tokur’dan Fakültede yapılan derslik ve laboratuvarlar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Her sektörde olduğu gibi denizcilik sektöründe de nitelikli insan kaynağının vazgeçilmez bir unsur olduğu göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Bizler, bu farkındalıkla hareket ederek hem bölgemiz hem de ülkemiz adına denizciliğin ve deniz bilimlerinin gelişmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Fakültemizde bulunan araştırma ve uygulama laboratuvarımıza bu amaçla üç adet yeni laboratuvar ekleyerek burada yapılacak yeni bilimsel çalışmalara hız kazandıracağız. Bu laboratuvarlarda yürütülecek çalışmalar, her alanda hızlı bir gelişim sürecinde bulunan ve bir deniz ülkesi olan Türkiye’mizde biyolojik canlı çeşitliliğinin korunmasından su ürünleri endüstrisine ait her türlü bilimsel araştırmaya katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra ülkemizdeki deniz canlılarının incelenmesine ve su kaynaklarımızın her bakımdan daha rasyonel şekilde kullanılmasına yönelik çalışmaların bu laboratuvarlarda gerçekleştirilerek ülke ekonomisine katkının sağlanması ve ülkemizin uluslararası rekabet gücünün yükseltilmesi Ordu Üniversitesi olarak başlıca hedeflerimizdendir.” dedi. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki yemekhanenin onarım çalışmaları hakkında açıklama yapan Yarılgaç, “Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz 2 bin 600 öğrenci ve 60’a yakın akademik ve İdari personeliyle her geçen yıl büyümekte ve öğrenci sayısını artırmaktadır. Buna bağlı olarak ihtiyaçlar da zamanla çoğalmakta. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacının karşılanması için bütün imkanlarımızı seferber ederek yaptığımız bu çalışmalarla Fakültemizde öğrencilerimize daha ferah ve kullanışlı bir ortam oluşturduk.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.