DOLAR 35,2068 0.3%
EURO 36,7672 0.92%
ALTIN 2.968,331,32
BITCOIN 3358037-2,08%
Ordu

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YENİ KİTAP, DİJİTAL KÜLTÜR ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK   

YENİ KİTAP, DİJİTAL KÜLTÜR ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK  

ABONE OL
12 Kasım 2024 13:06
YENİ KİTAP, DİJİTAL KÜLTÜR ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Anıl Kaan Uçar, iletişim çalışmaları ve dijitalleşme alanında gerçekleştirdiği önemli katkılara bir yenisini ekledi. Uçar’ın editörlüğünü üstlendiği, “Dijitalin Eşiğinde Tekno-toplumsal Görünümler” adlı üçüncü kitabı, dijital dönüşümün toplumsal ve iletişimsel boyutlarına ışık tutarak, bu alandaki araştırmalara değerli bir kaynak olmayı hedefliyor.

Literatürk Academia tarafından yayımlanan ve dijitalleşme ile toplum arasındaki etkileşimi derinlemesine inceleyen kitap, dijitalleşmenin hızla şekillendirdiği dünyada, teknolojik gelişmelerin toplumsal yapıları nasıl dönüştürdüğünü ortaya koyuyor. Metaverse, yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi günümüzün öne çıkan teknolojilerinin toplumu nasıl dönüştürdüğünü ele alan kitap, dijitalleşmenin birey ve toplum üzerindeki etkilerini farklı akademik disiplinlerden gelen bakış açılarıyla inceliyor.

Doç. Dr. Anıl Kaan Uçar, Ordu Üniversitesi’nin Gazetecilik ve Habercilik alanındaki güçlü eğitim kadrosunun bir parçası olarak, dijitalleşme ve toplumsal dönüşüm üzerine yaptığı derinlemesine çalışmalarla sektöre ve topluma önemli katkılarda bulunuyor. Uçar, gazetecilik ve iletişim alanında başarılı akademik kariyerinin yanı sıra, bu tür eserleriyle akademik dünyada da dikkatleri üzerine çekiyor. İlk kitabı “Yoksulluk ve Hayaller/Toplumsal Atmosferin Aktarıcısı Olarak Sinema” (2020) ve ikinci kitabı “Dijital Çağın Yansımaları/Dijital Kültür ve İletişim Çalışmaları” (2023) ile de alandaki bilgi birikimine önemli katkılarda bulunmuştu.

Dijitalin Eşiğinde Tekno-toplumsal Görünümler, dijital kültürün toplumsal yapılar üzerindeki etkisini ve iletişimdeki dönüşüm süreçlerini ele alarak, iletişim çalışmaları ve dijitalleşme üzerine yapılacak yeni araştırmalar için önemli bir referans kaynağı oluşturuyor. Kitap, yalnızca akademik dünyada değil, dijitalleşme ve yeni medya teknolojilerine ilgi duyan tüm okuyucular için de değerli bir eser olma potansiyeline sahip.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.